Pappardelle met groene asperges, feta en peterseliecoulis

© Getty

Pappardelle met asperges voor vier personen: ingrediënten en het recept. Je kunt de verse pappardelle kopen of zelf maken.

Nodig voor vier personen
  • 2 bussels groene asperges
  • olijfolie extra vierge
  • gekrulde peterselie
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 400 tot 450 g verse pappardelle
  • 250 g fetakaas in blokjes
  • fijngehakte takjes platte peterselie
Zo maak je de pappardelle met asperges

Schil de asperges met een dunschiller, snij ze in stukken van 4 cm. Verhit olijfolie in een pan en bak er de asperges krokant in. Laat uitlekken. Trek de peterselie van de takken, blancheer 2 minuten in kokend water, giet af en mix met 2 tot 3 dl olijfolie extra vierge tot een gladde coulis. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

Kook de papardelle in 4 minuten beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken en roer er voorzichtig de peterseliecoulis, de asperges en de blokjes feta onder. Verdeel de pappardelle met asperges over vier borden en versier met platte peterselie.

Zelf verse pappardelle maken? Rol pastadeeg uit (met pastamachine of deegrol) tot ongeveer 2 mm dik, bestrooi flink met bloem en vouw in drie. Snij in de plooirichting in brede repen van 3 tot 4 cm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content