Pappardelle met gebakken groene asperges, feta en peterseliecoulis

09/06/11 om 12:54 - Bijgewerkt om 12:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 bussels groene asperges
  • olijfolie extra vierge
  • gekrulde peterselie
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 400 tot 450 g verse pappardelle
  • 250 g fetakaas in blokjes
  • fijngehakte takjes platte peterselie

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller, snij ze in stukken van 4 cm. Verhit olijfolie in een pan en bak er de asperges krokant in. Laat uitlekken. Trek de peterselie van de takken, blancheer 2 minuten in kokend water, giet af en mix met 2 tot 3 dl olijfolie extra vierge tot een gladde coulis. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

Kook de papardelle in 4 minuten beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken en roer er voorzichtig de peterseliecoulis, de asperges en de blokjes feta onder. Verdeel over vier borden en versier met platte peterselie.

* Pappardelle: rol een deeglap uit (met pastamachine of deegrol) tot ongeveer 2 mm dik, bestrooi flink met bloem en vouw in drie. Snij in de plooirichting in brede repen van 3 tot 4 cm.

Lees meer over:

Onze partners