Pappardelle met amandelen en champignonroomsaus
Voor 4:
Voor 4:
500 g pappardelle (of andere lintpasta)
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, dun gesneden
400 g champignons, gehalveerd
30 salieblaadjes
125 g amandelschilfers
1,25 dl zoete sherry
2,5 dl runderbouillon
1,25 dl dunne room
versgeraspte Parmezaanse kaas, voor de afwerking
grofgemalen zwarte peper en zeezout
Kook de pappardelle beetgaar in gezouten kokend water. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Fruit de knoflook, champignons, salie en amandelen 1 à 2 min. Voeg de sherry, bouillon, room, peper en zout toe. Laat 3 à 4 min. inkoken tot de saus licht is ingedikt.
Laat de pasta uitlekken en voeg toe aan de pan met saus. Schep goed om en werk af met de Parmezaanse kaas. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier