Pappardelle met amandelen en champignonroomsaus

12/10/11 om 17:22 - Bijgewerkt om 17:22

Geef je waardering

Pappardelle met amandelen en champignonroomsaus

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g pappardelle (of andere lintpasta)
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, dun gesneden
  • 400 g champignons, gehalveerd
  • 30 salieblaadjes
  • 125 g amandelschilfers
  • 1,25 dl zoete sherry
  • 2,5 dl runderbouillon
  • 1,25 dl dunne room
  • versgeraspte Parmezaanse kaas, voor de afwerking
  • grofgemalen zwarte peper en zeezout

Bereidingswijze

Kook de pappardelle beetgaar in gezouten kokend water. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Fruit de knoflook, champignons, salie en amandelen 1 à 2 min. Voeg de sherry, bouillon, room, peper en zout toe. Laat 3 à 4 min. inkoken tot de saus licht is ingedikt.

Laat de pasta uitlekken en voeg toe aan de pan met saus. Schep goed om en werk af met de Parmezaanse kaas. Serveer meteen.

Lees meer over:

Onze partners