Papilotte van zeebaars met venkel

10/06/11 om 12:52 - Bijgewerkt om 12:52

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 mooie zeebaars (ontschubt)
  • 2 venkelknollen
  • 1 grote zoete Spaanse ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 citroenen
  • 0.5 dl olijfolie
  • 100 g boter
  • Enkele takjes tijm
  • Wat extra venkelkruid
  • Enkele takjes citroenkruid
  • Enkele takjes bonenkruid
  • Enkele takjes marjolein
  • 2 dl droge witte wijn.
  • Peper van de molen
  • 1 koffielepel venkelzaadjes
  • Zeezout
  • Kruidenboter (zie basisrecepten) of venkelsaus (zie sausjes)

Bereidingswijze

Steek de buikholte van de vis vol met het bonenkruid, het venkelkruid, de tijm, de marjolein en enkele schijfjes citroen. Kruid met peper en zout. Wikkel de vis in cellofaanpapier en laat de kruiden enkele uren hun smaak afgeven.

Snijd de venkel en ui in dunne schijfjes.

Plaats de wok op de grill, laat warm worden en giet er de olie in. Bak er de venkel met de uien en de geperste knoflookteentjes in. Blus de pan met witte wijn en strooi er de venkelzaadjes en peper van de molen bij.

Doe de groenten op een stuk aluminiumpapier, leg er de vis op, kruid het geheel met zeezout en peper. Schik er her en der nog wat citroenschijfjes en de boter op.

Sluit de papillot en plaats de vis op de grill.

Serveer met kruidenboter.

Onze partners