Papillot van zwaardvis met schelpjes, gamba's en kerrie

08/06/11 om 15:28 - Bijgewerkt om 15:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • olijfolie
  • 4 moten zwaardvis van 2 cm dik
  • 200 g gemengde schelpjes
  • 4 gamba's
  • 2 tomaten
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • een scheutje droge witte wijn
  • een mespuntje kerriepoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze

Neem vier grote vellen aluminiumfolie en plooi de randen wat omhoog. Smeer het midden van de pakketjes in met olijfolie en verdeel er de zwaardvis, schelpjes en gamba's over. Snijd de tomaten, platte peterselie, basilicum en knoflook fijn en strooi over de vis. Bevochtig met vers citroensap en een flinke scheut droge witte wijn en kruid met kerriepoeder en peper en zout. Plooi de pakketjes dicht, maar zorg ervoor dat er nog voldoende ruimte is voor de stoom die tijdens het garen ontstaat. Bak de pakketjes in 8 à 10 minuten gaar op de barbecue.

Lees meer over:

Onze partners