Panzanella

© Getty

Nodig
  • 1/2 focaccia (Italiaans platbrood)
  • 6 el olijfolie
  • 3 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • een handvol basilicum
  • een handvol bladpeterselie
  • 10 gezouten ansjovisfilets, geweekt in koud water en drooggedept
  • 1/2 zoete witte ui
  • 125 g zwarte olijven
  • 4 el geroosterde pijnboompitten
  • peper van de molen
Bereiding
  1. Snij de focaccia in blokjes van 2 cm. Bak deze krokant in olijfolie.
  2. Snij de tomaten in kleine partjes. Schil en snij de komkommers in halvemaantjes. Hak het basilicum en de bladpeterselie fijn. Snij de ansjovisfilets en zoete ui in reepjes.
  3. Meng al deze ingrediënten met de olijven en pijnboompitten. Kruid de panzanella met peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content