Pannetje met zeeduivel en paddenstoelen

06/10/11 om 13:59 - Bijgewerkt om 13:59

Geef je waardering

Pannetje met zeeduivel en paddenstoelen

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 400 g cantharellen
  • 150 g hoorn des overvloeds
  • 4 moten zeeduivel
  • 20 cl groentebouillon
  • olijfolie
  • 15 g boter
  • 1 ui of sjalot, fijn gehakt
  • 20 g room
  • zout en peper van de molen

Bereidingswijze

Maak de paddenstoelen schoon. Snij de grootste cantharellen in twee. Doe de moten vis in een pan, voeg een pollepel bouillon toe en laat 10 min. op zacht vuur koken. Bak de paddenstoelen afzonderlijk twee minuten in een weinig olijfolie. Zout ze en laat ze uitlekken in een zeef. Vang het vocht op.

Smelt wat boter in dezelfde braadpan, doe alle paddenstoelen erin en bak ze 5 min. op groot vuur. Kruid met peper, voeg de versnipperde ui toe en bak alles nog een minuut. Breng alles over in een kom en dek af. Kook de sappen uit de braadpan los met het sap van de paddenstoelen, het kookvocht van de zeeduivel, de rest van de bouillon en de room.

Klop de saus schuimig met de mixer. Schik de vis op warme borden, voeg de paddenstoelen toe en overgiet met saus.

Tip: ook lekker met eekhoorntjesbrood en boleten. Gebruikt u gedroogde paddenstoelen, dan kan het weekvocht de bouillon vervangen.

Lees meer over:

Onze partners