Pannenkoekrolletjes met exotisch fruit

16/12/16 om 13:44 - Bijgewerkt op 19/12/16 om 15:55

Pannenkoekrolletjes met exotisch fruit

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 1/2 ananas
  • 1 peer
  • 2 kiwi's
  • 1/2 mango
  • 380 g suiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 4 niet al te dunne, zoete pannenkoeken

Voor de banketbakkersroom:

  • 50 cl melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 6 eierdooiers
  • 150 g suiker
  • 40 g vloeibare bloem
  • 120 g zachte boter
  • oranje voedingskleurstof (of rood + geel)
  • 1 onbehandelde sinaasappel

Bereiding

  1. Schil al het fruit en snij in staafjes. Breng de suiker en het vanillestokje langzaam aan de kook met 50 cl water. Kook er het fruit 10 minuten in. Laat afkoelen in de siroop en dep daarna droog met keukenpapier.
  2. Bereid de banketbakkersroom. Breng de melk aan de kook met het in tweeën gespleten vanillestokje. Klop de eierdooiers op met de suiker. Meng er de bloem door en voeg geleidelijk aan de melk toe. Giet de crème weer in de pan en laat stevig roerend 1 minuut koken. Laat de banketbakkersroom afkoelen in een kom.
  3. Schep een derde van de banketbakkersroom in een andere kom, meng er de boter door en kleur de room oranje met de voedingskleurstof. Voeg de fijngeraspte schil van de sinaasappel toe aan de rest van de banketbakkersroom. Bestrijk er elke pannenkoek mee, verdeel er het fruit over en rol de pannenkoeken op.
  4. Snij de uiteinden van de pannenkoekrolletjes bij en werk af met de oranje banketbakkersroom met behulp van een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet de pannenkoekrolletjes koel weg tot aan het serveren.

Onze partners