Pannenkoeken met prei, noten en Gouda met komijn

09/06/11 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor het pannenkoekendeeg:

  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 2,5 dl melk
  • peper en zout
  • boter

Voor de vulling:

  • 40 gram gepelde noten
  • 400 gram preiwit
  • 4 fijngehakte teentjes knoflook
  • boter
  • peper en zout
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 koffielepels Dijon-mosterd
  • 1 dl room
  • 100 gram kleine blokjes Gouda met komijn
  • een nootje boter of olijfolie

Bereidingswijze

Maak het pannenkoekendeeg een half uur op voorhand en bak er nadien pannenkoekjes van in wat boter. Hak ondertussen de noten grof en rooster ze gedurende 3 à 4 minuten in een droge pan. Hak ze verder fijn. Spoel de preiwitten en snijd ze in kleine rondjes. Laat ze gedurende 6 à 7 minuten samen met de fijngehakte knoflook uitzweten in een pan in wat boter en kruid met peper en zout. Voeg er de wijn en de mosterd aan toe en laat wat inkoken. Doe er de room bij en laat nog 1 minuut doorwarmen. Haal van het vuur, laat afkoelen en meng er de noten en de kaas onder. Leg 4 pannenkoeken op het werkblad en verdeel er de vulling op. Schik de vulling op tweevierde van de pannenkoeken en laat 1 cm rondom en in het midden vrij. Plooi de koekjes in twee en vervolgens nog eens twee. Smeer de pannenkoekjes eventueel in met wat gesmolten boter of olijfolie en zet gedurende 15 minuten in een warme oven van 180°C.

Onze partners