Pannenkoeken met chibousterroom en gestoofd fruit

09/06/11 om 18:53 - Bijgewerkt om 18:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 4 schijven ananas
  • 3 gedroogde abrikozen
  • 2 gedroogde vijgen
  • 2 el rozijnen
  • boter

Voor de pannenkoeken :

  • 200 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 5 dl volle melk
  • 40 g gesmolten boter
  • zout

Voor de chibousteroom :

  • 1 l volle melk
  • 1 vanillepeul
  • 6 eieren
  • 200 g suiker
  • 5 el maïszetmeel
  • 1,5 dl room

Bereidingswijze

Breng voor de chibousteroom de melk met de overlangs opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop de eieren met de suiker luchtig en klop er het maïszetmeel onder.

Roer en giet er de kokende melk op. Laat enkele minuten doorkoken tot de pudding aandikt. Laat afkoelen. Klop de room stijf en spatel onder de pudding.

Maak een kuil in de bloem en doe er de eieren en eierdooier in. Voeg de melk toe en roer door de bloem met een vork. Voeg de gesmolten boter en een snuif zout toe, klop door elkaar en giet het beslag door een zeef.

Laat 15 min. rusten in de ijskast. Smelt boter in een koekenpan en bak pannenkoeken van het beslag.

Snij het fruit fijn en stoof zacht in boter. Voeg wat water en suiker toe en laat 15 min. pruttelen.

Vul de pannenkoeken met de pudding en rol op. Lepel er het fruit over.

- Chibousteroom is banketbakkersroom, gemengd met slagroom

Onze partners