Panna cotta met gebakken appels en calvadoskaramel

09/06/11 om 13:48 - Bijgewerkt om 13:48

Geef je waardering

Panna cotta met gebakken appels en calvadoskaramel

© Diane Hendrikx

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2,5dl melk, 2,5dl room
  • 4 à 5 blaadjes gelatine
  • 1/2 vanillestok
  • 50g rietsuiker
  • 2 appelen
  • 30g suiker
  • 35g boter
  • 25g tarwesuikersiroop
  • 25g bruine suiker
  • 1 el room
  • 1 el calvados

Bereidingswijze

Bereid de panna cotta. Breng room en melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook. Voeg de voorgeweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en los al roerend op. Giet in glazen en laat opstijven in de koelkast.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes. Bak deze in boter en bestrooi met suiker. Lepel de appelschijfjes over de panna cotta.

Maak een saus door bruine suiker, tarwesuikersiroop, boter, room en calvados in een pannetje al roerend te verwarmen. Giet de saus over de appeltjes.

Lees meer over:

Onze partners