Panna cotta met gebakken appels en calvadoskaramel

  • Moeilijkheid

Panna cotta met gebakken appels en calvadoskaramel
© Diane Hendrikx

Voor 4:

2,5dl melk, 2,5dl room

4 à 5 blaadjes gelatine

1/2 vanillestok

50g rietsuiker

2 appelen

30g suiker

35g boter

25g tarwesuikersiroop

25g bruine suiker

1 el room

1 el calvados

Bereid de panna cotta. Breng room en melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook. Voeg de voorgeweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en los al roerend op. Giet in glazen en laat opstijven in de koelkast.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes. Bak deze in boter en bestrooi met suiker. Lepel de appelschijfjes over de panna cotta.

Maak een saus door bruine suiker, tarwesuikersiroop, boter, room en calvados in een pannetje al roerend te verwarmen. Giet de saus over de appeltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content