Panna cotta met clementinesaus

16/12/16 om 13:39 - Bijgewerkt op 19/12/16 om 15:58

Panna cotta met clementinesaus

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 3 gelatineblaadjes
  • 375 g room
  • 125 g suiker
  • zaadjes van 1 vanillestokje
  • enkele druppels amandelextract
  • 3 à 4 clementines
  • 2 el mandarijnlikeur
  • 2 tl citroensap

Bereiding

  1. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Doe de room, 75 g suiker, de vanillezaadjes en het amandelextract in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten pruttelen.
  3. Knijp de gelatine uit en los op in de hete vanilleroom. Giet in ramequins en zet 4 uur koel weg om op te stijven.
  4. Schil de clementines en snij fijn. Doe in een pan met de rest van de suiker, de mandarijnlikeur en het citroensap. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten stoven. Mix de inhoud van de pan fijn en duw door een zeef. Zet de clementinesaus koel weg.
  5. Ontvorm de panna cotta's op borden en lepel er de clementinesaus over.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners