Panini van kip en paprika

© Getty

Voor vier panini
  • 2 kippenborsten
  • 1/2 kopje water
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 soeplepels olijfolie
  • een klein lepeltje in plakjes gesneden chilipeper
  • 1 klein uitje
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 theelepel suiker
  • 6 in olie bewaarde zwarte olijven
  • 1 theelepel kappertjes
  • 8 grote, dunne sneden rozemarijnbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 blaadjes basilicum
Bereiding
  1. Het uitje in dunne ringen snijden. De zaden en zaadlijsten van de paprika’s verwijderen en de groente in repen snijden. De olijven doormidden snijden en de pitten verwijderen. Het teentje knoflook pellen en in de lengte doormidden snijden.
  2. Leg de kippenborsten met de velkant naar boven in een bakpan en voeg het water toe. Kruid het vlees met zout en peper en leg de takjes rozemarijn op de kip. Breng het water aan de kook, dek de pan af en kook het vlees gedurende 15 tot 20 minuten op gematigd vuur. Draai het vuur uit en laat het vlees in de pan afkoelen.
  3. Doe olijfolie, chilipeper en ui in een kleine bakpan en bak het uitje al roerende gedurende 8 minuten. Voeg de versneden paprika toe en stoof de groente onder deksel gaar. Voeg aan het einde de olijven en kappertjes toe en kruid met zout en peper.
  4. Versnijd iedere borst in drie filets en snijd deze in blokjes. Toast het brood onder de grill of in een toaster. Schaaf de halve teentjes knoflook over Ć©Ć©n kant van het brood. Leg de stukjes kip op de knoflookkant van vier sneden brood en verdeel de paprikamix over het vlees. Bestrooi de bovenkant met fijngesneden basilicum. Dek af met de vier overgebleven sneden geroosterd brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content