Panacotta van witte chocolade en kokosnoot

21/12/12 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:46

Een recept van Gaétan Colin van restaurant Jaloa.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • - 30 cl melk
  • - 30 cl slagroom
  • - 60 gr witte chocolade
  • - 50 gr geraspte kokosnoot
  • - 40 gr griessuiker
  • - 1 teentje vanille
  • - 3 gelatineblaadjes (6gr)
  • - 1 bakje aardbeien
  • - 4 blaadjes verse munt
  • - peper uit de molen
  • - enkele druppels olijfolie
  • - 6 speculaas

Bereidingswijze

Laat de room en de melk in een pan koken, voeg er de geraspte kokosnoot en de witte chocolade aan toe, neem de pan van het vuur en meng traag zodat de chocolade oplost.

Zeef de bereiding met een puntzeef.

Voeg de gelatineblaadjes toe die u vooraf in koud water hebt doen verslappen.

Giet de bereiding in glaasjes of in kommetjes en bewaar ze 1 uur in de koelkast.

Snijd de gewassen aardbeien in tartaar, voeg er enkele druppels olijfolie en de fijngeknipte munt aan toe en draai twee maal aan de pepermolen.

Leg de aardbeien en de geplette speculaas op de pannacotta.

Dien zeer koel op.

Lees meer over:

Onze partners