Pain perdu met vijgen en bramen

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Dit is de upgrade van de traditionele pain perdu. Gebakken rozijnenbrood met vijgen, wat bramencoulis errond en afgewerkt met noten.

Voor 4 personen

4 dl rode wijn

150 g suiker

4 repen sinaasappelschil

1 kaneelstokje

8 vijgen

125 g bramen

Voor de pain perdu:

1 dl room

1 dl melk

2 eieren, losgeklopt

25 g boter

4 sneden oudbakken krentenbrood

1 el suiker

1/4 tl gemalen kaneel

Afwerking:

1 el ongezoute gepelde pistachenoten, grof gehakt

Bereiding

1. Doe de rode wijn, suiker, kaneel en sinaasappelschil in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Was de vijgen, verwijder de steeltjes en leg ze in de pan. Pocheer de vijgen 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de vijgen uit de pan en draai het vuur hoger. Laat de wijn tot de helft inkoken. Pureer de braambessen en zeef de puree. Voeg drie eetlepels wijnsiroop toe aan de bramencoulis.

2. Meng de room, melk en eieren in een kom. Laat de boter smelten in een pan. Halveer de sneden brood en dompel ze in het roommengsel. Bak ze aan beide kanten goudbruin in de boter. Meng de suiker met de kaneel en strooi dit mengsel over de pain perdu. Dien de pain perdu op met de vijgen, druppel er de bramencoulis rond en werk af met de noten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content