Paddestoelen in een gerookt jasje, tartaar van maatje, saltimbocca van gedroogde tomaat

10/06/11 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Paddestoelen:

  • 4 champignons
  • 40 g pesto (gemaakt van pijnboompitten, knoflook, basilicum, olijfolie en parmezaankaas)
  • 2 sneden gerookt spek

Maatje:

  • 1 maatje
  • 1 ansjovis
  • 20 g gele en groene paprika
  • 20 g rode paprika
  • 20 g appel en sjalot
  • 20 g witte selder

Saltimbocca van gedroogde tomaat:

  • 1 kipfilet
  • 2 gedroogde tomaten
  • 2 blaadjes basilicum
  • een weinig gele paprika
  • room
  • pompoen

Bereidingswijze

De steeltjes van de paddestoelen snijden ter hoogte van de hoed. De paddestoelen horizontaal doormidden snijden en in het bovenste gedeelte een kleine uitholling maken. De pesto bereiden door de aangegeven ingrediënten te mixen. De uitholling opvullen met pesto en de paddestoel opnieuw samenstellen. Elke reep gerookt spek in 4 verdelen en met de verkregen reepjes de paddestoelen dichtbinden. Het maatje met de rest van de ingrediënten in fijne brunoise snijden en mengen. De blokjes in een vormpje duwen en, indien gewenst, versieren met een toefje luzernescheuten.

De kipfilet als een omslag opensnijden en beleggen met basilicumblaadjes en gedroogde tomaten. Oprollen en opbinden met keukentouw. Kruiden met peper en zout en aanbakken in olijfolie op zacht vuur. Het sausje maken door de gele paprika en de pompoen in een kleine brunoise te snijden. Zachtjes laten uitzweten en vervolgens bevochtigen met room. Alles fijnmixen en nog kort laten koken. De gare kipfilet ontdoen van het touw en in plakjes van 2 mm dik versnijden. Deze rondjes opdienen met saus.

Onze partners