Paddestoelen gevuld met gandaham

  • Moeilijkheid

Voor 4:

12 grote Parijse champignons

2 sjalotten, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 el bladpeterselie, fijngehakt

50 g boter

3 plakken Ganda-ham, 2 plakken fijngesneden en 1 plak in julienne (fijne reepjes)

50 g Parmezaanse kaas, geraspt

1 courgette, in brunoise (zeer fijn gesneden)

3 el vers broodkruim

peper en zout

Maak de champignons schoon met een borsteltje (eventueel nat doekje). Verwijder de steeltjes, leg ze in een beboterde vuurvaste schaal en kruid met peper en zout.

Laat de boter in de pan bruin worden (beurre noisette). Voeg de peterselie toe en laat 2 minuten bakken. Voeg sjalot en knoflook toe en roer goed door. Voeg de courgette toe en 2 plakken fijngesneden ham. Laat alles 5 minuten bakken en voeg tenslotte het broodkruim toe. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de champignons met dit mengsel. Bestrooi met kaas en plaats de vuurvaste schaal 10 minuten in een oven van 180° C. Leg de in julienne gesneden ham op de champignons en serveer.

Noot: Dit gerecht is ook ideaal als garnituur bij een varkens- of kalfsgebraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content