Pad thai met scampi's

10/06/11 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:08

Geef je waardering

Pad thai met scampi's

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1,25 dl tamarindepulp (te koop in Oosterse winkels)
  • 1,25 dl vissaus
  • 90 g demerarasuiker
  • 1/2-1 tl chilipoeder
  • 250 g platte rijstnoedels
  • 20 grote rauwe scampi's
  • 4 el geroosterde pindanoten
  • 1 bosje lente-uien
  • 6 el arachideolie
  • 2 eieren
  • 200 g sojascheuten

Bereidingswijze

Dit gerecht wordt in twee keer bereid, zodat de hitte in de wok optimaal benut wordt.

Doe eerst de tamarindepulp, vissaus en demerarasuiker in een pan en laat inkoken tot een gladde saus. Voeg chilipoeder naar smaak toe. Laat intussen de rijstnoedels weken in heet water tot ze plooibaar maar niet mals zijn. Pel de scampi's. Hak de pindanoten en lente-uien grof.

Verhit de helft van de olie in de wok tot de olie begint te roken. Voeg de helft van de rijstnoedels en een kwart van de saus toe. Roerbak kort tot de noedels gaar zijn. Duw de noedels opzij en breek een ei in de wok. Laat 15 à 20 seconden stollen en meng dan onder de noedels. Voeg de helft van de scampi's, pindanoten en sojascheuten toe. Voeg nog een kwart saus toe en roerbak tot alles gaar is.

Werk af met de helft van de lente-uien en schep op een warme schotel. Hou warm terwijl u het recept herhaalt met de rest van de ingrediënten.

Lees meer over:

Onze partners