Paarse kriekensoep

09/06/11 om 08:25 - Bijgewerkt om 08:25

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 350 g krieken (of kersen)
  • 4 dl Riesling
  • 40 g suiker
  • een pijp kaneel
  • 1 à 2 citroenen
  • een scheut brandy
  • 4 dl room

Bereidingswijze

Verwijder de steeltjes en de pitten van de krieken. Kraak de pitten en doe de steeltjes en de gebroken pitten in een pan met wijn, suiker en kaneel. Rasp de schil van één citroen. Pers het sap uit beide citroenen. Doe raspsel en sap in de pan bij de pitten en breng alles langzaam, al roerende, aan de kook. Laat alles 5 minuten sudderen en draai het vuur uit. Laat het vocht 15 minuten rusten. Giet alles via een zeef in een schone pan, breng de soep aan de kook en voeg de krieken en hun sap toe. De pan van het vuur halen zodra de kersen koken. Verwijder 50 g krieken met een schuimspaan en pureer de rest van de krieken in hun kookvocht. Giet de room in een soepterrine en roer hier de soep en de resterende halve kersen door. Voeg, indien gewenst, suiker toe. Laat alles afkoelen.

Lees meer over:

Onze partners