Paardenbloemensalade met Ardeense ham en gepocheerd ei

08/08/11 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Geef je waardering

Paardenbloemensalade met Ardeense ham en gepocheerd ei

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 16 kleine aardappels van het type Rate
  • boter
  • 6 plakken gedroogd rookspek
  • 3 tot 4 kapucijnerbaarden (cichoreiachtige groente)
  • 2 plakken Ardeense ham (± 0,8 mm)
  • 4 eieren

Voor de vinaigrette:

  • 3 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de schil. Schil en bak bruin in boter. Voeg aan het eind het in stukjes gesneden spek toe.

Schep op een bord en voeg de in stukjes gesneden kapucijnerbaarden en de in reepjes verdeelde ham toe.

Breng op smaak met de vinaigrette. Pocheer de eieren en leg ze er vlak voor het opdienen op.

Lees meer over:

Onze partners