Ovenschotel met spruitjes en ketchup

10/01/18 om 16:39 - Bijgewerkt om 16:39

Ovenschotel met spruitjes en ketchup

© Gewoon Gezond / Horizon

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 2 personen

  • een halve butternut- of kastanjepompoen (ongeschild), schoongeschrobd en in hapklare stukken
  • 400 g diepvriesspruitjes, gespoeld onder warm water en gehalveerd
  • 1 grote, rode ui, in maantjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 1/2 tl gedroogde oregano
  • een snufje gedroogde chilivlokken
  • 1 1/2 tl kurkuma
  • 3 tomaten, in hapklare stukken
  • 1 blik rode kidneybonen (uitgelekt 250 g)
  • 50 g ketchup
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak
  • eventueel wat bladpeterselie, voor de afwerking

Bereiding

Ovenschotel met spruitjes en ketchup

© Horizon

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de pompoen, de gehalveerde diepvriesspruitjes en de rode ui in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Schep alles goed om.
  3. Voeg de gedroogde kruiden en specerijen toe, ook de versgemalen peper en het zeezout, en schep opnieuw goed om. Zet dit 30 minuten in de oven. Roer na 15 minuten de groenten nog eens flink door elkaar.
  4. Schep tomaten, kidneybonen en ketchup door de groenten en plaats nog 10 minuten in de oven. Werk eventueel af met wat blaadjes peterselie.

Uit:Gewoon gezond, Karolien Olaerts (Horizon, 22,50 euro)

Bereidingswijze

Onze partners