Ouderwets garnaalsoepje met kabeljauw

09/06/11 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 1/2 l jus van garnalen (getrokken van de koppen)
  • 1/2 l visbouillon
  • 100 g kabeljauwfilet
  • 100 g gepelde garnalen
  • 100 g fijngesneden groenten (brunoise van prei, selder, ui en wortelen)
  • liaison (eigeel en een scheutje room)
  • 1 soeplepel fijngesneden dille
  • blokjes tomaat
  • 1 soeplepel tomatenpuree
  • peper
  • zout
  • een snuif saffraan

Bereidingswijze

Stoof de groenten in een ruime pot in een weinig olijfolie. Kruid de groenten met peper en zout. Overgiet met de visbouillon en garnaaljus en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Laat alles lichtjes koken onder half gesloten deksel gedurende zo'n 30 minuten. Voeg de in kleine stukjes gesneden kabeljauw toe en saffraan. De vis garen en ten slotte de garnalen, tomaat en dille toevoegen. De pan juist voor het kookpunt van het vuur nemen en de liaison door de soep roeren. Opdienen in warme soepborden met wit brood en verse boter.

Lees meer over:

Onze partners