Osttiroler Schlipfkrapfen (Bergverschuivingsoliebollen uit Osttirol)

05/08/14 om 18:04 - Bijgewerkt om 18:04

Geef je waardering

Osttiroler Schlipfkrapfen (Bergverschuivingsoliebollen uit Osttirol)

Ingrediënten

  • Ingrediënten
    300 g bloem (half rogge-, half tarwebroodbloem)
    1 ei
    bloemaardappelen
    uien
    bieslook
    zout en peper
    olijfolie

Bereidingswijze

Bereiding deeg
Maak van de bloem, het ei, de olijfolie en het zout water een halfvast deeg, kneed het goed door en laat het afgedekt rusten.

Bereiding aardappelvulling
Kook de bloemaardappelen en schil ze terwijl ze nog warm zijn. Dan door de aardappelpers duwen. Kruiden met wat fijngehakte, lichtjes geroosterde uien, bieslook, zout en peper. Wanneer de vulling uit elkaar valt, kunt u er nog twee tot drie eetlepels melk bij mengen.

Bewerking
Maak een rol van het deeg en snijdt er stukken af. Rol deze uit. Leg een theelepel vulling op het deeg, sla het om en ruk het stevig dicht. Licht borrelend tien minuten in zout water laten koken. Met gesmolten boter overgieten en opdienen.

Onze partners