Ossobuco met jonge wortelen en meloen

© Getty

Voor 4 personen

  • 8 stuks kalfsschenkel (ca. 650 g)
  • boter
  • 2 uien
  • 500 g jonge wortelen
  • 1 cavaillon-meloen
  • 2 l bruine fond
  • 1 fles rode wijn
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • peper en zout
  • lente-ui
  • romige aardappelpuree
Bereiding
  1. Bak het vlees aan alle kanten aan in boter. Voeg de fijngesneden ui, wortelen en 100 g meloen toe, samen met de fond, de rode wijn en de kruidentuil. Kruid met peper en zout, breng aan de kook.
  2. Draai het vuur lager. Laat 2 uur sudderen. Draai het vlees regelmatig om.
  3. Haal het vlees uit de pan, zeef de saus en doe alles weer bij elkaar. Snij de rest van de meloen in dobbelstenen en doe bij de ossobuco. Werk af met lente-ui. Serveer met romige aardappelpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content