Ossobuco met groenten en kool

22/11/13 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Geef je waardering

Ossobuco met groenten en kool

Ingrediënten

Voor 2:

  • 2 runderschenkels van 4 cm
  • 40 g boter
  • 3 el bloem
  • 6 bladeren van savooikool
  • 2 middelgrote jonge gele wortels
  • 3 middelgrote jonge oranje wortels
  • 6 kleine aardappelen (Belle de Fontenay of ratte)
  • 6 dl gevogeltebouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • 5 jeneverbessen
  • 1 tl peperbollen

Bereidingswijze

Blancheer de koolbladeren 2 min. in koken water om ze zachter te maken. Laat uitlekken. Schil de aardappelen en snij ze in tweeën. Schil de wortels en snij ze in fijne rondjes. Bestuif de schenkels lichtjes met bloem en kleur ze aan beide kanten aan. Leg in een gietijzeren stoofpan 3 koolbladeren, doe er het vlees bij en de andere groenten. Voeg tijm, jeneverbes, peperbollen en zout toe. Bedek met de rest van de koolbladeren en bevochtig met de bouillon. Laat op een matig vuur 20 tot 25 min. garen. Voeg intussen indien nodig wat water toe. Dien warm op, haal het merg eruit om het met de saus te mengen.

Onze partners