Oriëntaalse tonijn

09/06/11 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 60 g droge pasta
  • 4 basilicumblaadjes
  • 2 halfgedroogde tomaten
  • 4 stukken rode tonijn van 80 tot 100 g elk
  • verse koriander
  • vijfkruidenpoeder (of Chinese kruiden)

Voor de pesto:

  • 1 lookteentje
  • 10 g pijnboompitten
  • 20 g gemalen parmezaan
  • 8 g basilicum
  • 30 g olijfolie

Voor de lakeersaus :

  • 100 g Luikse stroop
  • 1 dl sojasaus
  • 5 g verse gember fijngesneden
  • 5 g fijngesneden look

Bereidingswijze

Bereiding:

Kook de pasta in water, zout en olijfolie, giet de beetgaar gekookte deegwaar af en spoel ze onder koud water.

Meng alle ingrediënten voor de lakeersaus en verwarm de kom lichtjes om zo de stroop te smelten.

Mix de ingrediënten voor de pesto en bewaar de mengeling onder een laagje olijfolie.

Meng de gekookte pasta met 4 fijngesneden basilicum blaadjes, fijn gesneden gedroogde tomaten en 3 koffielepels pesto, peper en zout.

Wentel de tonijn in de vijfkruidenpoeder en bak de vis aan alle kanten bruin in olijfolie, verwijder het vet en giet op elk stukje een eetlepel lakeersaus. Plaats de pan even op een hoog vuur en laat de vis verder garen in een oven van 220°C gedurende 2 minuten.

Rol de pasta op een vork en schik in het midden van een warm bord.

Haal de tonijn uit de oven, strooi er de fijngesneden verse koriander over en draai de vis nog even om in de pan.

Snij de tonijn in schuine sneden en plaats deze op de pasta.

Lepel nog wat pesto rond het gerecht, strooi fleur de sel op de vis, besprenkel met olijfolie en serveer.

Onze partners