Oreo met crèmepaté en frambozenconfituur

18/05/16 om 11:50 - Bijgewerkt om 12:59

Chocoladekoekjes zijn natuurlijk zoet, maar ik maak er een hartig aperitiefhapje van met watcrèmepaté, peper van de molen, zeezout en frambozenconfituur. Dit is echt wel het makkelijkstehapje ooit, in een wip bereid, en dat moet je dan ook doen: niet te lang op voorhand klaarmaken,want anders wordt het koekje wak en dan is het niet zo lekker meer. Mijn ervaring leert me datmensen toch even opkijken wanneer je plots met een schaal koekjes rondgaat bij het aperitief.

Oreo met crèmepaté en frambozenconfituur

© Stefanie Geerts en Bram Debaenst

Geef je waardering

Oreo met crèmepaté en frambozenconfituur

© Stefanie Geerts en Bram Debaenst

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 4 Oreo-koekjes
  • Een stukje crèmepaté (ofals je chique wil doen en ergeen ethische bezwarentegen hebt: een blokje foiegras)
  • Chilivlokken (optioneel)
  • 2 kl frambozenconfituur
  • Peper en grof zeezout

Bereiding

  1. Snij de twee koekjes los van elkaar. Je kunt met je mes vervolgens heel makkelijk de vulling van de losse koekjes schrapen. Die mag er namelijk tussenuit. Je gaat ze vervangen door een hartige vulling.
  2. Smeer op het onderste koekje een laagje crèmepaté en strooi daar dan wat zeezout op, geef een goede draai aan de pepermolen, voeg eventueel wat chilivlokken toe en een half lepeltje frambozenconfituur. Die is vaak iets zuurder dan aardbeienconfituur, maar daarom meer geschikt. Je wil dat contrast.
  3. Leg vervolgens het bovenste koekje op de paté-sandwich.Opgelet: leg het logo van het Oreo-koekje naar boven. Dan lijkt het net echt.

Serveren

Zeker als je meerdere gasten hebt, is het leuk om de koekjes te serveren op een echte gebakschaal, een oudoma-bord, of als je echt zot wil doen zelfs in een koekjestrommel met daarop - ik zeg maar iets - de koninklijke familie.

Onze partners