Orecchiette met schorseneren en broccoli

03/10/14 om 12:52 - Bijgewerkt om 12:52

Geef je waardering

Orecchiette met schorseneren en broccoli

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g schoongemaakte schorseneren
  • 1/2 citroen
  • 1 el bloem
  • 40 g gezouten boter
  • 1 tot 2 dl groente- of gevogeltebouillon
  • 240 g orecchiette (schelpjespasta)
  • 6 el extra olijfolie
  • 300 g broccoliroosjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij de schorseneren in stukjes van 7 tot 8 cm en dan in de lengte in tweeën of drieën. Kook ze naargelang van de grootte 12 tot 14 min. in water met wat zout, het citroensap en de bloem. Laat uitlekken als ze beetgaar zijn. Doe ze in een braadpan, voeg de boter in dobbelsteentjes toe, overgiet met de bouillon en laat inkoken tot alle vloeistof verdampt is. Kook de orecchiette in 2,5 l kokend water met 2 el zout en een scheutje olijfolie. Respecteer de kooktijd op het pak. Was de broccoliroosjes en laat 3 min. blancheren in 2 tot 3 l kokend gezouten water. Leg alle ingrediënten van het gerecht samen in een pan met 2 tot 3 el olijfolie en zet even op groot vuur. Meng alles goed en verdeel over de 4 borden.

Onze partners