Opgevulde Doyennépeertjes met Amaretto en chocolade soufflé

10/06/11 om 12:42 - Bijgewerkt om 12:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 15 personen:

  • 4 eigelen
  • 4 eiwitten
  • 125 g chocolade
  • 50 g bloem
  • 15 peertjes
  • honing
  • boter
  • citroen
  • 1 vanillestokje
  • cantucci (Italiaanse koekjes)
  • Amaretto
  • eigeel
  • suiker

Koekjes beslag:

  • 1/2 kg cassonade
  • 50 g amandelen
  • 50 g hazelnoten
  • 300 g boter
  • 2 lepels water
  • 250 g bloem

Bereidingswijze

Schil de peren, wrijf ze in met citroensap, schik ze in een ovenschotel, doe er wijn bij, honing, vanillestok en een schep suiker, start het kookproces op het vuur en laat de peren verder afgedekt in de oven garen op 150°C. Klop in een blender 2 eigelen op met 50 g suiker, doe er Amaretto bij en de catucci koekjes tot er een droge massa ontstaat. Dit is de vulling voor de peertjes.

Meng de ingrediënten voor de kletskoppen en bak de koekjes. Smelt de chocolade, klop 2 eigelen en suiker op en meng er de gesmolten chocolade onder, doe er 50 g bloem en suiker bij en spatel er voorzichtig 2 opgeklopte eiwitten onder. Stort dit in een vormpje en bak de soufflé in een oven. Maak een lichte karamel van suiker en water, dit is de saus om het bord mee te dresseren.

Haal de hoedje van de gare peertjes, hol ze een weinig uit met een lepel/ mesje (om bolletjes te maken) en duw er voorzichtig de vulling in. Lepel de karamel op het bord, plaats het peertje er op, een koekje en het hoedje van de peren, trek een streep met gesmolten chocolade, zet de soufflé er bij en versier eventueel met fruit.

Onze partners