Open sandwich met Danablue-kaas

10/06/11 om 14:44 - Bijgewerkt om 14:44

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 snede noten- of meergranen-notenbrood met rozijnen of andere vruchten (2,5 cm dik, met korst)
  • Danablue-kaas
  • knapperige sla
  • tomaat met smaak
  • milde mierikswortelsaus
  • grofgeplette noten naar keuze
  • rozijnen en pijnpitten
  • jonge radijzen
  • olijfolie
  • preireepjes, in frituurolie gebakken

Bereidingswijze

Bestrijk het brood met de mierikswortelsaus (meng hiervoor geraspte mierikswortel, vers of uit een potje, met een lichte citroenmayonaise). Beleg met blaadjes sla en schijven tomaat (1 cm dik). Leg hierop een dikke snede Danablue-kaas (0,5 à 1 cm). Versier met grofgeplette noten, rozijnen, pijnpitten en dunne schijfjes radijs. Trek een streepje olijfolie over sandwich en bord (heen en terug) en kruid met zwarte peper van de molen. Werk af met knapperig gefrituurde preireepjes.

Onze partners