Open sandwich met Danish blue

© Getty
Voor 1 sandwich
  • 1 snee noten- of meergranennotenbrood met rozijnen of andere vruchten (2,5 cm dik, met korst)
  • Danish blue (zachte blauwaderkaas)
  • krokante sla
  • tomaat met smaak
  • milde mierikswortelsaus
  • grofgeplette noten naar keuze
  • rozijnen en pijnboompitten
  • jonge radijzen
  • olijfolie
  • gefrituurde preireepjes
Bereiding
  1. Bestrijk het brood met de mierikswortelsaus (meng hiervoor geraspte mierikswortel, vers of uit een potje, met een lichte citroenmayonaise). Beleg met blaadjes sla en schijven tomaat (1 cm dik). Leg hierop een dikke snede Danish blue (0,5 à 1 cm).
  2. Versier met grofgeplette noten, rozijnen, pijnboompitten en dunne schijfjes radijs. Trek een streepje olijfolie over sandwich en bord (heen en terug) en kruid met zwarte peper van de molen. Werk af met knapperig gefrituurde preireepjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content