Open ravioli met langoustines en zachte paprikasaus

15/03/12 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:45

Geef je waardering

Open ravioli met langoustines en zachte paprikasaus

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 lasagneblaadjes, olijfolie
  • 1 groene en 1 gele courgette
  • 200 g sojascheuten
  • 200 g oesterzwammen
  • 50 g boter, 2 dl room
  • 24 langoustines
  • 2 rode paprika's
  • truffelolie, kruidenolie
  • 2 dl bisque van langoustines*

Bereidingswijze

Kook de lasagnevellen halfgaar in gezouten water met een scheut olijfolie, laat rusten in lauw water.

Snij courgette en zwammen in reepjes. Bak, evenals de sojascheuten, apart in boter. Breng samen, kruid. Bak de langoustinestaarten in olijfolie, kruid. Kook 2 dl bisque* met de gepelde en in stukken gesneden paprika's. Voeg room toe, mix kort en zeef. Kruid met peper en zout. Kook in tot de helft, bind eventueel met beurre manié.

Warm de lasagnevellen even op, bouw de open ravioli op zoals op de foto. Besprenkel met truffel- en kruidenolie.

* Bisque van langoustines: stoof wortelen, ui en selderij aan in olijfolie. Voeg de langoustinekoppen toe. Blus met witte wijn en kippenbouillon. Voeg 1 el tomatenpuree, een scheut cognac, tijm en laurier toe. Laat inkoken, zeef, kruid met cayennepeper en zout.

Lees meer over:

Onze partners