Open lasagne

07/03/18 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:40

Le Brunch Club (Brussel).

Open lasagne

© Gilles Draps

Geef je waardering

Benodigdheden voor 6 personen

  • 200 g sojabrokken
  • 2 uien
  • 30 g groene selder
  • 100 g wortelen
  • 100 g peterselie-wortel
  • 30 g tomatenconcentraat
  • 1 teentje look
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl groentebouillon
  • 500 g tomaat in stukjes
  • snuifje gerookt paprikapoeder
  • snuifje Provençaalse kruiden
  • kruidentuiltje
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 75 cl melk
  • 10 g limoenblad
  • 100 g parmezaan
  • 12 lasagnevellen met spinazie
  • verse oregano en waterkers
  • peper en zout

Bereidingswijze

Begin met de ragout: doe de sojabrokken in lauw water gedurende 30 minuten. Snij intussen de peterseliewortel, wortelen en selder in brunoise. Pel de uien en hak ze samen met het knoflookteentje fijn. Stoof zachtjes aan en voeg de groenten toe. Voeg de sojascheuten toe samen met het tomatenconcentraat. Laat enkele minuten sudderen. Zet het geheel onder in de rode wijn en laat het geheel tot de helft inkoken. Voeg de groentebouillon, de gerookte paprika, de Provençaalse kruiden en het kruidentuiltje toe. Smaak af met peper en zout. Laat het geheel op een zacht vuurtje gedurende een uur sudderen.

Maak intussen de saus: maak een roux met boter en bloem. Laat de roux even bakken tot hij geurt en voeg dan de melk toe. Blijf roeren tot de saus indikt en voeg vervolgens limoenblad, peper en zout toe. Laat zachtjes sudderen.

Maak de parmezaankrokantjes: rasp de parmezaan en spreid deze uit op een Silpad of bakpapier. Plaats gedurende 20 minuten in een oven van 160°.

Kook de lasagnevellen in gezouten water met een scheutje olie zodat ze niet aan elkaar kleven.

Dresseren: leg 2 lasagne-vellen op een bord, schep een lepel ragout in het midden, overgiet met de bechamelsaus en werk af met enkele parmezaankrokantjes. Deponeer wat verse oregano en plukjes waterkers.

Lees meer over:

Onze partners