Open Deense aardappelsandwich met roggebrood

14/06/12 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Geef je waardering

Open Deense aardappelsandwich met roggebrood

Ingrediënten

Voor 4:

  • Deens roggebrood*
  • boter
  • enkele gekookte nieuwe aardappels
  • mayonaise
  • ringen van rode ui
  • bieslook

Bereidingswijze

Snij enkele schijfjes van het roggebrood van ongeveer 5 mm dik. Besmeer een oppervlak met echte boter. Snij de aardappelen in schijfjes van 5mm dik en schik ze mooi op het brood. Leg er enkele uiringen bij en daarbovenop nog enkele koffielepeltjes mayonaise. Werk af met wat bieslook.

Tip: dit gerecht wordt gegeten als voorgerecht of als lunch. Vanzelfsprekend hoort hierbij een glas fris Deens bier of een glaasje aquavit.

* Het Deense roggebrood lijkt sterk op het Belgische. Het is te koop in de Scan Shops in Waterloo en Brussel. Daar koopt u ook een mix

Onze partners