Op het vel gebakken kabeljauw met asperges en pistacheolie

09/06/11 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 mooie blokjes verse, gefileerde kabeljauw met vel
  • 2 bundels verse asperges
  • pistacheolie (te koop in de fijnkostwinkel)
  • aceto balsamico
  • parmezaankaas
  • peper en zout
  • bakolie
  • gemalen pistachenoten
  • aspergescheutjes (facultatief)

Bereidingswijze

De asperges schillen, koken en op een groot, warm bord leggen. De kabeljauw kruiden met peper en zout, op het vel bakken in hete olie en 8 à 10 minuten laten garen in een oven van 200°C. Schik de vis bovenop de asperges en besprenkel de bereiding met pistacheolie en aceto balsamico. Versier met aspergescheuten, gemalen pistachenoten en een koekje van in de oven gedroogde parmezaankaas. Warm opdienen.

Lees meer over:

Onze partners