Oosterse wokschotel

13/09/12 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Geef je waardering

Oosterse wokschotel

Ingrediënten

  • 50 g prei
  • 50 g rode paprika
  • 1 courgette
  • 150 g sojascheuten
  • 150 g rucola
  • 1 bloemkool
  • 250 g champignons
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Snij de prei fijn. Snij de courgettes en paprika in blokjes. Hak de rucola fijn (gebruik het als een vers kruid). Snij de champignons in schijfjes.

Breek de bloemkool in stukken. Kook de bloemkool tot ze zacht is, niet te zacht, want we willen niet dat ze uiteenvalt in de wokpan.

Zet een wokpan op het vuur, doe er een scheut olijfolie in en laat opwarmen. Voeg de prei eerst toe en laat die even sudderen. De champignons mogen er dan bij. Voeg de courgettes en de gekookte bloemkool toe wanneer de champignons een lichtbruine kleur hebben. Alles goed blijven roeren, want een wokpan moet gloeiend heet zijn. Als je dan even niet roert, kleeft alles aan de pan.

Kruid bij naar eigen smaak met peper, zout en kerriepoeder. Niet te veel, je kan beter proeven, bijvoegen en nog eens proeven. Dan mag de rucola erbij, even goed roeren en de pan mag van het vuur.

Aangezien de rode paprika en de sojascheuten rauw moeten worden gegeten, voeg je die er nu pas bij. Ze nemen de warmte op van de andere groenten, maar worden zelf niet gekookt of gebakken.

Lees meer over:

Onze partners