Oosterse vis

Voor 4 :

Voor 4 :

4 visfilets (witte vis zoals kabeljauw enz.)

1 el bruine suiker

vijfkruidenpoeder (uit de Aziatische winkel)

verse spinazie

sesamzaad

lente-uitjes

1 teen knoflook

Marinade :

3 el lichte sojasaus

1/2 el donkere sojasaus

1/2 el Chinese rijstwijn (Aziatische winkel)

4 cm gemberknol, vers geraspt

3 tenen knoflook

Stel de marinade samen door de aangegeven ingrediënten te mengen. Marineer de vis gedurende 1 uur. Los de bruine suiker op in 150 ml kokend water en voeg een mespunt vijfkruidenpoeder toe.

Haal de vis uit de marinade en bak de vis goudbruin. Voeg suikermengsel, overgebleven marinade en versneden lente-uitjes toe en laat alles 1 minuut verder koken.

Verwarm ondertussen de gewassen en uitgelekte spinazie met geperste knoflook, peper en zout in de wok. Serveer de vis op de spinazie.

Schep de saus over de vis en versier met geroosterde sesamzaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content