Oosterse krabsla met tomatenaspic

09/06/11 om 12:18 - Bijgewerkt om 12:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 20 hapjes:

Voor de aspic:

  • 6 lente-uitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 4 dl tomatensap
  • 1 el suiker
  • 1 tl sambal
  • 2 el gelatinepoeder
  • 2 el koud water
  • 2 el basilicum
  • 1 el wittewijnazijn

Voor de krabsla:

  • 1 rode peper
  • 4 lente-uitjes
  • 2 el koriander
  • 250 g vers krabvlees
  • sap van 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Snij de lente-uitjes en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uitjes en knoflook. Voeg tomatensap, suiker en sambal toe. Kruid met zout en peper, en laat 5 minuten zacht koken. Laat de gelatine enkele minuten weken in het water en verwarm dan op een laag vuur tot de gelatine is opgelost.

Voeg de gelatine, basilicum en azijn toe aan het tomatenmengsel en giet het in een ondiepe schaal. Laat de aspic afkoelen en opstijven in de koelkast. Snij intussen de peper, lente-uitjes en koriander fijn. Meng alle ingrediënten voor de krabsla en kruid met zout. Verdeel de krabsla over Chinese lepels. Snij blokjes of steek vormpjes uit de aspic en leg ze op de krabsla.

* Kooktijd: 20 minuten, plus enkele uren opstijven

Lees meer over:

Onze partners