Oosterse groente- en fruitmengeling

08/06/11 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 fijngesnipperde ui
  • 4 lente-uitjes met groen in ringetjes gesneden
  • 1 fijngesnipperd knoflookteentje
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bokaal Bonduelle Paprika Piquillos, uitgelekt
  • 1 blik (400 g) Bonduelle Taugé (sojascheuten), uitgelekt
  • 1 blik Marie Thumas / Bonduelle Doperwtjes extra fijn
  • 1 blikje ananasblokjes, uitgelekt
  • 2 mandarijntjes
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vloeibare Meli honing
  • 2 porties Bosto Basmati Ready Rice
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de paprika's in reepjes en de bleekselderij in stukjes. Verdeel de mandarijntjes in partjes en verwijder de vliesjes. Doe het fruit en de groenten, behalve de sojascheuten en de erwtjes, samen met een beetje zout, de look, de olie en de witte wijn in een magnetronschaal. Verhit afgedekt op vol vermogen gedurende ± 8 minuten. Meng ondertussen het citroensap, de sojasaus en de honing tot een sausje. Haal de schotel uit de microgolfoven. Roer de saus erdoor en verdeel er de sojascheuten en de doperwtjes over. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper en zet nog een tweetal minuten in de microgolfoven. Verwarm de rijst in de microgolfoven zoals aangegeven op de verpakking.

Tip:

Lekker bij gebraden kip, maar ook bij scampi's of stevige witte vis.

Onze partners