Oosterse asperges

09/06/11 om 11:35 - Bijgewerkt om 11:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 250 gram witte asperges
  • 1 prei
  • 1 rode peper
  • 4 eetl. olijfolie
  • 6 eetl. Ketjap Manis
  • 1 zakje cashewnoten
  • 1 citroen
  • 250 gram mihoen

Bereidingswijze

Schil de asperges, behalve de punten, en snij de houtachtige uiteinden er af (ca. 2 cm). Snij de asperges vervolgens in schuine stukken van ongeveer 4 cm. Kook ze ± 10 minuten in ruim water. Laat ze uitlekken en bewaar het kookvocht. Snij de prei in grove, schuine ringen. Was de prei en laat uitlekken. Was en snij de peper in ringetjes. Giet wat water bij het aspergekookvocht en breng het aan de kook. Verhit intussen de olie in de wok. Roerbak de prei en de peper ca. 1 minuut. Voeg de asperges en ketjap toe en roerbak nog eens 10 minuten totdat de groenten gaar zijn. Voeg de cashewnoten toe. Maak intussen de citroen schoon en rasp de schil af. Pers de citroen uit. Haal de pan met het aspergekookvocht van het vuur en bereid hierin de mihoen volgens gebruiksaanwijzing. Schep citroenrasp en 2 eetl. citroensap door de mihoen. Serveer de citroenmihoen met het mengsel van roergebakken asperges, prei en peper.

Lees meer over:

Onze partners