Oortjespasta met bloemkool

09/06/11 om 15:57 - Bijgewerkt om 15:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g orecchiette
  • 1 bloemkool
  • 2 teentjes look
  • 10 ansjovisfilets
  • 1/2 bos platte peterselie
  • 2 dl zachte olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 4 minuten in water met een koffielepel zout. Giet af en spoel met koud water.

Breng opnieuw een grote pot water met een koffielepel zout aan de kook. Doe er de orecchiette in en kijk de kooktijd na op de verpakking. Was en hak de peterselieblaadjes.

Warm de olijfolie op in een grote, brede pot. Doe er de ansjovisfilets en geperste look in. Roer goed: de ansjovis lost op in de olie en zo krijg je een mooie saus. Voeg de orecchiette, bloemkoolroosjes en peterselie toe. Meng en kruid met flink wat peper.

Met ansjovis is dit recept verrassend lekker. Lust je het echt niet, vervang hem dan door gebakken spekreepjes.

Lees meer over:

Onze partners