Onglet met wintergroenten en blauwschimmelkaas
Voor 4:
Voor 4:
250 g spruitjes
250 g erwtjes
150 g kleine groene asperges
250 g flespompoen
80 g boter
600 g onglet
peper en zout
1 sjalot
een handvol rozemarijn
200 g blauwschimmelkaas (bv. Pas de Bleu van Het Hinkelspel)
Snij de blaadjes van de spruitjes los en blancheer samen met de erwtjes en groene asperges in kokend zout water. Verfris onder koud water. Snij het vlees van de flespompoen in blokjes en blancheer. Zet een pan op hoog vuur met de helft van de boter. Kleur het vlees langs alle zijden als de boter bruist, kruid met peper en zout. Bak het voort op iets zachter vuur of in een oven van 200°C. tot de gewenste cuisson is bereikt. Snipper intussen het sjalotje en zet aan in de rest van de boter. Voeg de groenten en gesnipperde rozemarijn toe. Kruid met peper van de molen. Serveer het vlees met de groenten en werk af met de kaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier