Onderstebovencake met ananas en gember

16/02/12 om 16:55 - Bijgewerkt om 16:55

Geef je waardering

Onderstebovencake met ananas en gember

Ingrediënten

Voor 1 cake:

  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 150 g basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 1 kleine ananas of een blik ananas in schijven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200°C. Vet een platte ovenschotel van ongeveer 18 x 28 cm in en bekleed met bakpapier. Klop de boter en suiker met een mixer tot een licht en schuimig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze telkens goed onder het mengsel. Spatel de bloem, bakpoeder en gember er doorheen tot een licht maar homogeen resultaat.

Schil de ananas, snij in schijven en dan in stukjes. Leg die op de bodem van de ovenschotel en giet er het mengsel overheen. Bak bruin gedurende 25-30 min. Als u er een priem insteekt en die komt er schoon weer uit is de cake gaar. Draai om op een bord, snij in plakken en dien op.

Onze partners