Voor 4:
3 eieren
3 el melk
peper en zout
250 g bloemkool
150 g geitenkaas
50 mascarpone
1 el parmezaan
snuifje nootmuskaat
1 eierdooier
1 dl kruidenolie (olijfolie gemengd met kruiden zoals basilicum en peterselie)
1,5 dl peterseliecoulis (kook 3 bosjes peterselie gaar en pureer met 1 dl groentebouillon)
takjes peterselie om te frituren
100 g grijze garnalen
Kook de bloemkool gaar in zout water. Hou een paar stukjes apart en bak deze lichtjes aan als garnituur. Bak dunne omeletten in een pan en leg ze open op tafel.
Meng stukjes bloemkool door de kaas, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de eierdooier toe. Leg dit mengsel op de omelet en rol op. Leg de omeletten op een beboterde plaat en zet 10 minuten in de oven op 80°.
Haal uit de oven, leg er de grijze garnalen bovenop, giet kruidenolie en peterseliecoulis rondom, en garneer met een stukjes gebakken bloemkool en gefrituurde peterselie.
(Recept De Karmeliet)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier