Omelet met gebakken spek en Stella Artois

10/06/11 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:38

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Geklutste eieren over sneden gebakken vers spek.

We werken met:

  • 6 eieren
  • 6 eetlepels melk
  • 50 g boter
  • 6 sneden vers spek
  • peper en zout

Bereidingswijze

Het spek wordt in een braadpan aangebakken en het uitgesmolten vet gieten we af. Het kan later dienen voor op de boterham.

Nu komen de met melk samen geklutste eieren er overheen. Matig zouten maar wel flink peperen.

We geven er bruin brood bij, besmeerd met het spekvet.

Biertip: Stella Artois

Hier hoort de flink bittere Stella Artois bij. De hoppige, licht zwavelige smaaktoets past goed bij het ei. Eieren zijn uitermate wijnonvriendelijk: er kan eigenlijk alleen maar bier bij passen.

Lees meer over:

Onze partners