Olijven en ansjovis

09/06/11 om 13:39 - Bijgewerkt om 13:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 50 tot 70 olijven:

  • 200 g olijvensap
  • 4 g Gluco
  • 1 g xanthaangom

Voor het dompelbad:

  • 75 cl water
  • 2,5 g algine

Voor de afwerking:

  • 10 ansjovisjes in olie
  • extra vergine olijfolie

Bereidingswijze

Bereid het olijvensap door een potje ontpitte olijven met hun sap te mixen. Haal door een fijne zeef en vang 200 g van het dikke sap op in een kom. Voeg de Gluco toe en mix opnieuw. Herhaal dit met de xanthaangom. Schep met een doseerlepel ongeveer 5 ml sap uit de kom. Draai de lepel vlak boven het basismengsel om (zonder het oppervlak te raken). Het sap neemt de vorm van een klein eitje aan, maar blijft vanbinnen vloeibaar.

Laat 1 uur staan en schep vervolgens de 'olijven' uit het vocht. Leg ze op een soeplepel, schenk er een paar druppels olijfolie over en voeg een reepje ansjovis toe.

Onze partners