Olijfoliecake met saffraan, sinaasappel en wijn

08/06/11 om 17:44 - Bijgewerkt om 17:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6-8:

  • mespunt saffraandraadjes
  • 1 vanillestokje
  • 1 biosinaasappel
  • 5 eierdooiers
  • 150 g suiker
  • 1 dl olijfolie
  • 1,25 dl Spaanse dessertwijn
  • 125 g bloem
  • 6 eiwitten
  • Â1/2 kg aardbeien

Bereidingswijze

Rooster de saffraandraadjes en maal ze fijn. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en rasp de sinaasappelschil. Doe de kruiden en sinaasappelschil in een kom met de eierdooiers en 75 g suiker. Mix tot een bleke massa.

Voeg al mixend eerst de olijfolie en dan de moscatel toe. Zeef de bloem met een snuif zout over het beslag en roer goed. Klop de eiwitten met de rest van de suiker en spatel voorzichtig onder het beslag.

Giet in een ingevette en bebloemde springvorm van 22 cm en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai de oven lager tot 160°C en laat nog 40 minuten bakken. Draai de oven uit, maar laat de cake er nog 15 minuten in.

Laat de cake nadien in de vorm afkoelen op een rooster en serveer met de aardbeien.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners