Oesters met granité van sjalot en ciderazijn

29/11/17 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:17

Oesters met granité van sjalot en ciderazijn

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

5

  • cl ciderazijn
  • 2 sjalotten
  • 8 sprietjes bieslook
  • 16 oesters (nr. 2)

Bereiding

  1. Breng de ciderazijn aan de kook in een pannetje en laat 2 minuten inkoken.
  2. Pel en snipper de sjalotten. Spoel de bieslook en dep droog. Snipper fijn.
  3. Maak de oesters open en giet het oestervocht weg. Zet de oesters 15 minuten koel weg, zodat er zich opnieuw oestervocht vormt. Giet dit door een zeef.
  4. Meng het oestervocht in een kommetje met de ingekookte ciderazijn en de gesnipperde sjalotten. Kruid met een flinke draai van de pepermolen. Giet alles in een grote schaal en zet 30 minuten in de diepvriezer.
  5. Schraap het sjalot mengsel los met een vork en zet nog 30 minuten in de diepvriezer. Schraap nogmaals los en zet weer in de diepvriezer.
  6. Lepel de sjalotgranité vlak voor het serveren over de oesters, werk af met de gesnipperde bieslook en serveer meteen.

Onze partners