Oesters met geplette krielaardappel, besprenkeld met champagnevinaigrette

09/06/11 om 14:54 - Bijgewerkt om 14:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 4 oesters
  • 2 krielaardappelen
  • een klontje boter
  • een snuif cayennepeper
  • zout en nootmuskaat
  • champagne-edik of azijn
  • 1 versnipperde sjalot
  • 1 el room
  • sap van 1/2 citroen
  • 50 g hoeveboter

facultatief: een weinig kaviaar of andere visseneitjes

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar, schil en plet met een vork. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Pocheer de oesters in eigen vocht met een weinig champagne-edik en een versnipperde sjalot. Verwijder de oesters en voeg de room, peper, zout en citroensap toe aan het vocht. Laat de saus inkoken en klop op met boter. Leg in iedere schelp een weinig geplette aardappel. Plaats daar de oesters op en lepel de saus uit. Versier met visseneitjes.

Onze partners