Oesters met champagne en prei

© Getty
  • Moeilijkheid

Voor vier personen

24 platte, Zeeuwse oesters (nr. 4)

2 dl champagne brut

1 gehakt sjalotje

1 dl room

130 g boter

1 soeplepel opgeklopte room

het sap van een halve citroen

1 stengel prei

Bereiding

1. Snijd de prei in stukken, was zorgvuldig en stoof 10 minuten in boter met een weinig water. Mix de prei tot puree.

2. Open de oesterschelpen en verwijder de oesters. Bewaar het gefilterde sap en de losgestoken baarden. Gebruik het onderste deel van de schelpen voor de presentatie.

3. Doe het fijngehakte sjalotje, de champagne en peper van de molen in een pannetje en breng alles aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de oesters enkele seconden toe. Verwijder de oesters en houd warm.

4. Plaats het pannetje terug op het vuur, voeg het sap en de losgestoken baarden toe en kook het vocht tot de helft van het volume in. Voeg room toe en kook het vocht opnieuw tot de helft in. Haal het pannetje van het vuur, klop de harde boter door de saus en doe het sap van een halve citroen en de geklopte room erbij. Meng alles goed en zeef de saus.

5. Neem 4 warme borden. Leg in ieder bord 6 halve, warme oesterschelpen. Leg op de bodem van iedere schelp een lepel preicrème, vervolgens een oester en overgiet met de saus.

6. Plaats de borden kort onder een zeer hete grill zodat de bovenkant lichtjes kleurt. Dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content