Oesters met aardappel en sesamsojavinaigrette

10/06/11 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 12 oesters
  • olijfolie
  • rodewijnazijn
  • peper en zout
  • 3 eetlepels rode ui
  • 1 bakje tuinkers
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

Steek de oesters open. Kook de aardappelen in de schil beetgaar, pel en plet fijn met een vork. Voeg olijfolie, rodewijnazijn, oestervocht, rode ui, 2 eetlepels tuinkers, peper en zout toe. Meng de sojasaus met 5 eetlepels olijfolie en sesamzaad. Verdeel de puree over de borden en leg er de oesters bij. Werk af met vinaigrette en tuinkers.

Onze partners